Om allt mellan himmel o helvete. Mitt liv men sett från den ljusa sidan

Att tjäna mammon o skita i människan!!

Såna här historier gör en mörkrädd.  Helt sanslöst! Dåligt är en underdrift!! Det finns inte ord för det ens!! Hittade detta inlägg hos Inna som i sin tur hittade det i Tara o sånt här agerande måste spridas!

 

 En kvinna har förlorat allt i en brand

Det var en värmedyna som brann i soffan i vardagsrummet. Samma dyna som hon hade placerat i sin och sönernas sängar. Och i soffan då. Hon och pojkarna lämnade huset runt 10. Direktlarmet till Securitas för rök gick kl. 12. Sex minuter senare var en väktare där och strax därpå kom brandkåren. Man kan tacka en stjärna för installerat direktlarm.

   Husets väggar står kvar. Men allt därinuti har antingen brunnit upp eller smält. En brandman menade att värmen stigit till ca 700-  1000 grader vid innertaket.  Och  vinden   har ramlat ner i vardagsrummet.

Hennes berättelse är lång. Och det är svårt att sätta sig in i känslan av att allt man sparat, pyntat, fixat, köpt, ordnat, möblerat … är borta.

Nu flyttar de till ett hotell i väntan på att försäkringsbolaget hittar ett boende under det dryga året det förmodligen kommer att ta för att bygga upp huset igen.

– Vad ska jag tänka på nu? frågade hon försäkringsbolaget som inte hade någon checklista för sådant. Men hon avbeställde vatten. Sophämtning känns onödigt så den avbeställdes också. Telefonabonnemanget sades upp med omedelbar verkan. Alla förstod när hon kontaktade de hon försökte komma på att man, när ens hus brunnit upp, bör kontakta. El måste vara kvar men digitaltv kan man ju säga upp, sa försäkringsbolaget.

Så väninnan ringde Boxer.

– Nej nej. Det går inte att säga upp så här. Ni har tecknat avtal till slutet av april och ni har det Stora paketet med massor av kanaler.

Och väninnan som sitter på hotell och försöker få saneringsfirman att spara de minnen som går att spara, vädjar. Säger att det finns intyg från polis, försäkringsbolag och brandkår. Vår digitalbox har brunnit upp, vi har förlorat allt. Kan ni tänka er att vara flexibla.

Och Boxers kundtjänstmedarbetare går sammanlagt tre vändor till sin chef och det tar åtskilliga dagar innan man kan ”sträcka sig till” att abonnemanget endast skall gälla till sista januari.

– Men vi har ju ingenting. Vi bor inte där för huset finns inte längre. Säger min väninna. Och Boxer menar att de har varit ytterst omtänksamma som sträckt sig till att binda henne till den sista januari. Istället för till den sista april.

– Kan ni då i alla fall skriva om så att jag inte behöver betala för alla de kanaler som jag har i mitt abonnemang … som jag inte kan se?

– Nej nej. Nu har vi varit tillräckligt flexibla. Det här är ytterst ovanligt att vi gör, du får vara nöjd med det här.

Och jag, när jag hör historien, häpnar. Och väninnan berättar om ett tillmötesgående och en förståelse hos samtliga leverantörer utom  Boxer som vägrar och hänvisar till att hon har tecknat ett avtal.

Skämmes Boxer. Det är människor ni har att göra med. Ingenting annat. Och vet ni inte om att liv är bräckliga och att människors situation abrupt kan förändras då vet ni heller inte att ni har med individer att göra.

Och Boxer? Ni borde nog allra mest få lov att explodera i ett självförmätet moln av avtal och principer och regler.

UPDATE:

Dialogen på twitter är intensiv. Återstår att se vad som händer i det här.
Bloggat om Boxers idioti har Opassande, Jonk, Andreas. Och Mymlan skriver vad de flesta upplever: Skit på dig Boxer.
Flisans inlägg och Abbes Pappas rader.

Annonser

10 svar

 1. så´nt blir man bara SÅ arg på
  kramar

  8 november, 2010 kl. 10:50

 2. Det finns ju lägen att vara principfast. Det här är inte ett av dom.. Hoppas det hjälper med all storm från personer runtomkring. När det är många så är dom starka!
  Stackars familj..

  8 november, 2010 kl. 09:24

 3. hoppas du haft en bra helg,usch va tragiskt att förlora ett hem å idiotiska regler ett sånt kontrakt borde väl sluta gälla vid sånna tillfällen,
  grrr

  7 november, 2010 kl. 10:08

 4. Fy vilken girighet! Man blir förbannad. Ju mer den här berättelsen om Boxer blir spridd, desto bättre.

  7 november, 2010 kl. 10:00

  • Bengt: Det är för jävligt!!

   8 november, 2010 kl. 12:13

 5. Men shit! Äger inte folk ett samvete längre? Eller för den delen de som ska kallas empati??

  7 november, 2010 kl. 09:27

 6. usch… hemskt!

  7 november, 2010 kl. 08:42

 7. Känner igen detta, tror det är många bolag som gör så här. Kramiz

  7 november, 2010 kl. 02:58

 8. Känner igen det där, var likadant för mej. Hade man avtal så gick det inte att bryta trots att man stod där utan en enda pinal.

  Kram

  7 november, 2010 kl. 02:09

 9. Fan vad drygt!!!

  7 november, 2010 kl. 01:39

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s