Om allt mellan himmel o helvete. Mitt liv men sett från den ljusa sidan

Alliansen kan döpa om sig till Mammon

 Nu är det tydligen en stackare till som tvingas ut i arbetslivet: Jan Gustafsson, 43, är rullstolsburen och blind. Han genomgår 20 ­timmar dialys varje vecka i väntan på en ny njure. Nu tvingas han ut i arbetslivet.

 Är alla på FK lobotomerade!? Är alliansen också det eftersom det ändå är de som dragit upp riktlinjerna för hur arbetet ska bedrivas? FK är i sanning myndigheten Gud glömde. Och kan man inte tänka själv är det precis rätt ställe att börja jobba på. Varför ska ungdomar som inte har ngn utbildning börja jobba på ”donken” tills de bestämt sig för vad de vill göra? FK verkar ju inte heller bestå av överkvalificerad personal. Ungdomarna skulle nog göra jobbet bättre!! De har iaf en hjärna+att de inte är rädda för att bli av med jobbet, alltså har de civilkuraget för att stå upp för vad som är rätt o fel!! Visst kan det tyckas att personalen på FK bara gör sitt jobb o följer de arbetsrutiner de har. Men om ngt inte är bra så måste ju personalen som utför dessa handlingar slå näven i bordet o påtala problemen!! Jävla paragrafryttare är vad många på statliga instanser är!  Och som Roggan påpekade varför söka läkarvård?! Det är bättre att gå till FK direkt o få en diagnos! Tänk vad pengar det skulle generera i för staten……….

Här följer två inlägg som jag gjorde i höstas. Lite modifierade. Borgarna är väldigt bra för ekonomin i stort men vad hände med människan?!  Tyvärr är det väl ingen som är direkt förvånad.

SD o Borgarna. Ganska lika människovärderingar!

Med anledning av att SD går framåt är det många som ber oss att tänka efter vad en sådan regering skulle kunna åstadkomma  för invandrare. Nu vet ju jag likaväl som alla andra att det inte kommer inträffa. Men borgarna är inte så jäkla långt efter SD när det gäller att diskriminera människor. Se bara på deras syn på sjukskrivna och arbetslösa! Vi är andra klassens medborgare enligt dem! Paria!! 

Om du blir sjukskriven eller arbetslös skulle du vilja ha det samhälle vi har idag?

Tänk efter före du röstar!!

 Glöm inte bort vad borgarna har gjort för samhället i stort. Indragningar  inom skol- o äldreomsorg. OK det gjorde sossarna med men nu ligger våra äldre o krälar i skiten o våra barn kan inte ens stava ordentligt! Eller se hur det är när du söker akut sjukvård! Visst de allra flesta har väl fått några hundra mer i plånboken MEN.. hur bra ekonomi får du om du blir arbetslös,sjukpensionär etc.  Och hur har din gamla mormor det på hemmet, får dina barn bra mat i skolan o fungerande läromaterial??

I år är det val men när det väl kommer till kritan hur stor andel av befolkningen ser längre än till sin egen plånbok?! Kanske så många som 30% gör väl det, men kommer det att räcka?

Är det detta samhälle vi vill ge våra barn?!

Vi är på god väg i alla fall.Mkt slicka uppåt sparka neråt. Sitta som en zombie i soffan när man kommer hem o vi ska absolut INTE höja några kritiska röster. Sköt dig själv o skit i andra.. I min omgivning finns det några personer som alltid vänder på blicken när fel begås o säger att om man jämför med andra så har vi det bra.. Och visst det har vi om man jämför med vissa grupper i samhället eller om man vänder blicken utomlands men såna argument gör mig ganska illamående i vissa fall (det beror på vad det gäller).  Man ska ju inte titta på de som har det sämre o dra jämförelser. Möjligen på de som har det bättre. Om ett företag hade den filosofin skulle de inte bli långlivade!! Det finns mkt som vi skulle kunna förbättra!  Och att många av våra ungdomar beteer sig som riktiga huliganer det är kvittot på att vi blundat i så många år o inte velat lägga oss i. Att vi övergett dem!!  Kom ihåg: there´ll be no heroes in hell..

Det ligger i tiden nu att vi ska vara tysta o inte en jävel törs opponera sig nästan.. Och jag påstår definitivt inte att jag gör det men lite civilkurage har jag allt.. Man kan inte bara bocka o buga när man får skit!!

Annonser

11 svar

 1. Skam!!!

  13 december, 2010 kl. 11:38

 2. Fast häromsistens var det ju sossarna som fick en ny bundis i SD…

  Försäkringskassan = Kräks på! Och eländet började långt innan alliansen kom till makten.

  Kram!

  13 december, 2010 kl. 07:40

  • Tofflan: Ja det började innan Alliansen. Men nu hhar det urartat

   14 december, 2010 kl. 12:04

 3. Att rösta på de rödgröna eller Alliansen är som att välja mellan pest och kolera.

  Svar: Precis, och det gör jag inte heller.

  13 december, 2010 kl. 06:20

 4. Det är INTE det samhälle jag vill ha, men varför tycker mer än hälften av dom som röstar att dom (alliansen) gör ett bra jobb!Jag får inte ihop det, men mina celler upptill har väl fått härdsmälta eller nåt! Kram

  13 december, 2010 kl. 05:55

 5. Krulli

  Bra skrivet!

  Perfekt att lyssna på EBBA grön när man läste! :9

  13 december, 2010 kl. 04:55

 6. Jag hade gärna sluppit handväskan jag med

  13 december, 2010 kl. 04:34

 7. Ja, det är skrämmande, aliansen vill ha robotar som aldrig är sjuka, ha en fin kväll nu

  13 december, 2010 kl. 04:14

 8. Kan bara instämma med det du skriver. Kramiz

  13 december, 2010 kl. 02:15

 9. Jag läste om den stackars mannen också. Har man huvudet under armen, eller vad är det frågan om? Är det en eller flera som tar detta groteska beslut? Jag hoppas verkligen att man tar ett nytt beslut. För det kan väl inte vara meningen idag att en så sjuk människa ska ut i arbetslivet? Vem skulle enställa honom?

  Svar: Kul att vi har samma inställning till Hundraåringen….!

  Kram/Gilla

  13 december, 2010 kl. 12:07

 10. det är inte klokt men alla vet väl vid det här laget hur FK tänker och resonerar
  kramar

  13 december, 2010 kl. 11:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s