Om allt mellan himmel o helvete. Mitt liv men sett från den ljusa sidan

Jag blir imponerad varje dag!!

Egentligen är det helt jäkla otroligt vad duktig Shabba är. Jag blir imponerad av honom minst 3-4 ggr om dagen. Som:

* att jag får klippa hans klor

*  får ta hans matskål o tuggben utan protester

* när vi kör dragkamp o jag säger loss så slutar han o förblir passiv för att sedan fråga mig om leken kan starta igen. (Misslyckas ibland fortfarande.)

* när vi ska gå ut får han sitta på en bestämd plats i hallen med ytterdörren öppen o jag utanför o han väntar där snällt tills han frågat mig om det är OK att få komma ut. Han får sitta därmed om det ringer på dörren men så fort ytterdörren öppnas så är han framme till personen utanför. Vet inte hur man ska komma tillrätta med det!? Likaså när vi ska in så jag hinner hämta handduken för att torka av hans tassar. ( Det misslyckas kanske 1 gång av 3, men vi jobbar på det varje gång vi går ut/in)

* han lägger sig under bordet när vi är på uteserveringar o äter pizza eller glass. Tyst o snäll o gör inte en ansats till aktivitet av ngt slag

* lägger man en godisbit på golvet så väntar han med att äta upp den tills han frågat och man säger varsågod

* han hoppar inte ur bilen förräns man säger att det är OK

Han gör så mkt mer bra saker men jag har inte tänkt doktorsavhandla 🙂

Det som gjorde mig mest imponerad idag var att jag satt i gräset och åt en crepes med ost o skinka o han LÄT det vara!! Visst han gjorde ett utfall mot maten men då sade jag till honom att sitta still o det gjorde han… Duktig Shabba!!

En sak som jag inte är imponerad av (trots att han är man 🙂 ) är hans stora förtjusning i städredskap.

 Så fort man tar fram dammsugaren,svabben eller en trasa för att torka upp ngn fläck på golvet är han framme…Han morrar o skäller  här i området o det vet jag inte om det är revitrtänkande eller att han har så mkt annat nytt att glo på om vi är någon annanstans. Han kommer inte på inkallning så ofta men jag har förstått att jag måste bli roligare!!  Har funderat på att köra dragkamp med honom i korta sessioner eftersom han tycker det är stenkul men vet inte om det är så bra då han lätt  blir uppstressad?! Eller om jag ska belöna med en annan lek som innebär att han har en leksak jag försöker ta? Att vända sig om o springa funkar inte då han hoppar på mig o försöker bita i kläderna! Och så undrar jag: Ceasar M skriver att det räcker med att leka med hunden en gång i veckan. Jag leker m Shabba minst 1 timme om dagen. Är det för mkt?

På mig själv är jag besviken  för att ha lyssnat för mkt på andra som jag egentligen inte känner som säger att Shabba  är en problemhund. Men man sväljer det mesta med hull o hår när man är osäker på om man gör rätt eller fel. Men nu ska jag ta nya tag tack vare Kerstin, Kluffrold,Nelmer,Molidor,rottisrobban,borzoi o säkert en o annan till som jag glömt o Moralens väktare o Nina. Jag känner mig mkt lugnare o säkrare o det är deras förtjänst. Puss på er från både mig o Shabba.

P.S Ska försöka att besöka er alla ikväll men nu sover Shabba så då tänker jag passa på att städa utan hans eminenta hjälp 🙂

Annonser

21 svar

 1. Shabba är ingen problemhund. Du leker inte för mycket med honom. Alla hundar är olika. Doris är istället rädd för dammsugaren. Jag vet många hundar som reagerar precis som shabba gör. Det krävs bara lite planering. Någon av barnen får väl ta en promenad med honom när du städar.
  I övrigt är jag mycket imponerad över framstegen han gjort redan. Bra gjort!
  Nu är inte jag något proffs..

  Kramisar

  29 juli, 2011 kl. 08:16

 2. Jag har precis köpt mig en ny dammsugare då Tyra-hunden bet sönder den gamla. Hon blir helt galen av den. Nu har det lugnat ned sig en smula dock. Något annat som gör henne väldigt upprörd är Sodastreamen. Hon hör när vi ska göra en dricka och kommer rusande! Inte själva maskinen hon är arg på UTAN flaskan! Men vi överlever. Det finns värre saker. Som tex att hon skulle fortsatt längre än två veckor med att bita i alla skorna i hallen!!
  Jag läste att få henne att bli mindre arg på dammsugaren så skulle man lägga en liten godis närmare och närmare dammsugaren för att till slut lägga den PÅ dammsugaren. Nu har det lugnat sig med just den saken. Visst, man kan få hur många råd som helst vad man ska göra, men man ska inte glömma att var hund är en egen individ PRECIS som vi människor.

  28 juli, 2011 kl. 09:32

 3. www.moralensvaktare.blogg.se

  Sök är så mycket mer än att bara leta godis, fär det första vad använder du för godis? Det måste vara nått han verkligen gillar, är han inte intresserad av godis så är leksaker kanske bättre. Ni kan pröva med att en håller i hunden och du springer och gömmer dig så att han lätt kan hitta dig. Dett kan du göra med barnen, låt Filip gömma sig och ha med en godis eller leksak på det sättet så belönar han Shabba på ett bra sätt och hunden får lära sig att man kan göra mer med Filip än att bita i hnom;) Jag tycker Kerstin verkar vara en riktigt klok hundmänniska lyssna på henne, för det är precis så det är desto roligar du är desto snabbare och mer vill Shabba vara hos dig. Om det så betyder att man måste upföra sig som en dåre ett tag innan det sitter, men det är rätt roligt;) haha! Jag lärde min Schäfer hane nått som har fungerat super bra för mig, när han var liten och hade små knubbiga ben så sprang jag i fatt honom om han inte lyssnade, även om han försökte springa i från mig så var jag snabbare, han är idag 6 år och är många km/t snabbare än mig men han tror helt allvarligt att jag kan springa i fatt honom, de få gånger han har försökt sticka efter harar.m.m så har jag bara tagit ett par snabba steg mot honom så bryter han beteendet och kommer till mig, för han vet ju att jag kan springa i fatt honom och ta tag i honom så det är ingen ide;) haha! Passa på nu när han är liten sen har du inte en chans, vad du än gör se till att verkligen springa ifatt honom och att han inte har en chans att hoppa undan för då blir det en rolig lek plus att du bevisar att du är långsammare vilket är rätt farligt när dom väl har lärt sig!

  28 juli, 2011 kl. 09:16

 4. Jag tycker det verkar gå jättebra för er! Han är ju trots allt fortfarande en valp, väl?
  🙂

  28 juli, 2011 kl. 10:32

 5. Kerstin

  Hej När du städar så försök att ge ett gott ben till honom o lägg honom på hans bädd. Du kanske får ta tillbaka honom 100ggr innan han förstår. Men ta bara tillbaka honom lugnt o sansat. Att han skäller o morrar kan ju bero på att det är barn som leker o stojar och att han vill vara med. Börjar han skälla så gå därifrån utan att säga något, när han slutar går ni tillbaka. Är han tyst så berömmer du annars gå därifrån med honom och gå tillbaka när han tystnar. Det är INTE revirtänkande. I Inkallningen där måste du vara bäst o roligast. Måste du ligga på marken o slänga grästuvor omkring dig eller hoppa upp o ner, sprida kyckling, köttbullar,mjukost osv runt dig så får du göra det. Grannarna trodde jag hade förlorat förståndet ute med min fd odåga ( nu är han otroligt lyhörd) . Leka ska du göra varje dag.

  28 juli, 2011 kl. 09:25

  • Kerstin: Haha tack för dina råd. Jag ska ut o hoppa snart då 🙂

   28 juli, 2011 kl. 09:41

 6. Jag tror på att du är en superbra matte! 🙂 ❤

  28 juli, 2011 kl. 04:05

 7. Jag tycker det verkar gå bra med vovven 🙂
  Kämpa på!
  Kramis♥

  27 juli, 2011 kl. 10:41

 8. Sv; Äntligen har jag fått den installerad, som jag har väntat & som jag har sprungit i tvättstugan *stackars mig* *asg*

  27 juli, 2011 kl. 10:39

 9. Så skönt att höra om Shabba och du har lyckats. Kom nu ihåg att han är valp ännu så han har mycket att fostras till. kramiz

  27 juli, 2011 kl. 09:12

 10. vad kul att det går så bra för er, ha en fin kväll nu

  27 juli, 2011 kl. 08:48

 11. www.moralensvaktare.blogg.se

  Jag håller helt med dom andra, ni är grymt duktiga! Det är super bra jobbat med tanke på att du bara har haft honom en månad, det går fort när dom är små men i den takten du håller på kommer han bli en jätte bra hund. Du kommer fixa detta galant, sen att det finns människor som anser sig själv som profftyckare och vill trycka ner dig och att Shabba är en problem hund, du skall skita fullständigt i dom. En ska som jag tycker du gjort bra är att du lärt honom tydliga men viktiga gränser, han skall inte agera på egen hand utan han skall be dig om lov. Super bra Charlotte, fortsätt med det arbete! Men (stackare, jag och alla mina men, du får stå ut jag vill dig väl) vad gör ni för att ha roligt ihop? Leker och busar men är ni ute och möter nya miljöer, alltså inte bara stads och folk miljöer utan även skog och mark? Gör ni några rolia sök övningar? Gosar ni tillsammans och bara slappnar av? Jag tror söker ni gör en del av dessa men du fokuserar så på alla problem, det skall vara roligt att ha hund, man skall känna att man får något tillbaka. Man skall ha kul,mysa, skratta åt valpens alla tokiga upptåg=) Jag vet hur lätt det är att bli osäker när man är totalt nybörjare och då är det lätt att ta åt sig av alla negativa kommentarer men Charlotte gör inte det, du är grymt duktig och framför allt engagerad, skäms inte för att be om hjälp och dina frågor är absolut inte dumma, fråga mer, fråga massor, det är genom frågor och reflektion du lär dig. Ge inte upp, valpstaiet är lätt jämfört med tonåringsstadiet;) Men det tar vi då, kämpa på!

  27 juli, 2011 kl. 08:48

  • Moralens väktare: Tack för slutklämmen 🙂 Valpstadiet är lättt jämfört med tonårsstadiet 🙂 Men å andra sidan det är ju då vi ska gifta oss 🙂 Sök tycker han är tråkigt, jag har försökt att gömma godis o så. Igår var vi i vallaskogen o där trffade han en cockerspaniel o lekte med. Det tyckte han var kul. Idag var vi ute i o titta när båtarna slussade iofs har det inte hänt ngt stenkul för honom idag. Vad kan jag hitta på åt honom?

   27 juli, 2011 kl. 09:24

 12. Ma

  SV: Titta längst uppe på stolpen till busshållplatsen som är i mitten på bilden och Du ser ett par rosa horn. Visst det syns ett ansikte också. Det såg jag inte när jag fotade…

  27 juli, 2011 kl. 07:43

 13. Shabba verkar ju nästan vara helt färdiguppfostrad. Det verkar ju inte alls som det är några problem. Duktig Shabba och Duktig Matte! Allt kommer inte på en gång.

  Svar:

  1. Att ordna bibliotek på jobbet verkar bli mer och mer poppis. Jag blir ju glad, eftersom jag inte ens behöver lämna igen dom.

  2. Jag är nog rätt mallig för min son, som kunde uttrycka sej så bra.

  3. Vi älskar fisk i alla former och potatismoset var otroligt gott också. Smaken är som baken…..

  Kram/Gilla

  27 juli, 2011 kl. 07:39

 14. Ma

  Du har lyckats bra med denna valp…

  27 juli, 2011 kl. 07:11

 15. Tänk om man kunde få barn att agera lika dant!
  🙂
  Så mycket lättare mammor skulle ha det!
  🙂
  Hoppas allt är bra med Er!
  🙂
  Kram
  Stevie

  27 juli, 2011 kl. 05:34

 16. Å så glömde jag ju….SHIT VAD DUKTIG HAN ÄR!!! Du skall vara stolt över det du har åstadkommit med honom, bra jobbat!

  27 juli, 2011 kl. 05:11

  • Ninz: Jag har ju haft semester det kanskee blir sämre nu 🙂 O så är han i vilket fall otroligt lättlärd på saker han blir belönad för. När det gäller inkallning antar jag att han har andra saker för sig som han tycker är mer belönande än att komma till mkig.. Får jobba på det

   27 juli, 2011 kl. 06:04

 17. Gulliga rara du, det där värmde hjärtat 🙂 Jag tror på dig vännen & om jag gör det, då måste du också tro på dig själv 😀

  27 juli, 2011 kl. 05:10

 18. Jag tycker han verkar hur duktig som helst 🙂 Han är ju fortfarande valp – och kille – förvänta dig inte perfektion på en gång .

  27 juli, 2011 kl. 04:44

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s