Om allt mellan himmel o helvete. Mitt liv men sett från den ljusa sidan

Recept

Parmesanbakad kyckling av Cannoli

Denna rätt får starta vår Nya rätter-vecka denna gång. Kyckling är både gott, nyttigt och billigt och parmesan är bara gott så detta borde bli en hit! Till tänker vi äta potatisgratäng. En mumsig lördagsmiddag helt enkelt !

4 pers:

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor formfranska
  • riven parmesan
  • 4 msk hackad persilja
  • salt, peppar

Sätt på ugnen på 225 grader. Smula formfranskorna och hacka persiljan. Blanda alla ingredienser utom kycklingen i en skål. Ta riven parmesan efter tycke, det är bara att ösa på . Bryn kycklingen några minuter på varje sida i lite olja eller smör/margarin. Lägg dom sedan i en ugnssäker form och fördela ostblandningen ovanpå. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter. Hur enkelt och gott låter inte det? Och då vi ska äta potatisgratäng till så tycker inte jag det behövs någon sås, men vill ni hellre ha något annat till, t.ex rostad potatis så tror jag champinjonsås passar jättebra till!

Sussi´s Fläskfilégratäng a´la chilli

  

Ingredienser:

 

1 fläskfilé

3 dl paprika&Chilli creme fraishe

1 burk majs

1 gul lök

3 dl mjölk

1 klyfta vitlök

1 krm Svartpeppar

3 dl riven ost

Gör så här:

 

1. Skär köttet i ca 1 cm skivor.

Stek inte köttet helt klart. Bara någon minut per sida så det får en fin stekyta och lägg det sen i en ugnsfast form.

2. Blanda creme fraishe, majs, den hackade löken, mjölk, den pressade vitlöken och svartpepparn i en kastrull. Låt puttra några minuter.

3. Red såsen så den blir lite tjockare. Jag använde Maizena..

4. Häll den redda såsen över köttet och strö på den rivna osten.

5. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min. Eller tills osten fått fin färg.

Vi åt med ris och sallad till..

                       …………………………………………………………………………………

Kyckling o currypaj

 

Detta behövs:2,5 dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk kallt vatten
1 purjolök
200g champinjoner (jag tog kantareller denna gång)
1 paprika i valfri färg
Smör att steka i
1,5 tsk curry
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
salt o peppar
1 grillad kyckling
1 banan
2 dl riven ost

•Kör vetemjöl och margarin till en deg i matberedaren.Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare några sekunder.Tryck ut degen i en pajform och låt den vila kallt i minst 30 minuter.

•Förgrädda i 10 minuter i 225°C.

•Skär purjolöken och champinjonerna/kantarellerna i fina skivor.Skär paprikan i bitar.Fräs grönsakerna i margarin i en kastrull.Strö på curry och låt puttra på nåra minuter.Pudra på vetemjöl och rör med en trägaffel.Späd på med grädde och låt stuvningen koka i 5 minuter.Smaka av med salt och peppar.

•Rensa kycklingen.Dela stora kycklingbitar i mindre bitar.Lägg kycklingen i pajformen.Häll på stuvningen.Skiva bananen och lägg på skivorna ovanpå stuvningen.Täck med ost.

•Grädda pajen tills osten smält och fått färg. Ca 10 minuter.

 

                                            -………………………………………………………………………

 

Sussies Scones

 

Scones!!

28 september, 2010 av kloppan | Redigera

Alla mina scones recept suger men nu ska jag prova detta recept som jag fått av Sussi.  Så nu ska barnen få scones o mjölk till mellis idag. Man måste ju kunna byta ut halva mängden vetemjöl till grahamsmjöl, eller??

7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100g smör
1 tsk salt
3 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Blanda i smöret så det blir en grynig massa.
Häll i mjölken och rör tills det blir en deg.
Dela degen i åtta lika stora delar. Tryck ut på bakplåtsklädd plåt (ca 7-10 cm stora).
Nagga med gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min.. Klart

Bilden är på Susses scones eller om hon tagit en snygg bild på internet

 

                          ……………………………………………………………………………..

 

Sussies fläskfilegratäng

1 fläskfilé
6 dl ört cremem fraishe (om du inte tycker det är tillräckligt med vätska går det att blanda ut med milda mat eller nåt)
2 vitlöksklyftor
1 burk skivade champinjoner
1 liten burk ananasringar
Riven ost

Gör så här..
Skiva filén i ca 1 cm tjocka skivar. Stek dom inte helt färdiga. Lägg dom utspritt i en ugnsform. Lägg på ananasringarna. Stek svampen. Blanda ihop resten av ingredienserna med svampen i stekpannan eller en kastrull och värm på. Blanda i den pressade vitlöken. Krydda efter tycke och smak. Häll över blandningen över fläskfilén och strö på den rivna osten. Grädda i 225 grader tills osten fått fin färg (ca 25-35 min).

Soffie Propps Moussekladdkaka



Den här goda kakan bjöd jag på igår.Mums va god den var och rejält kladdig mmmm.

150gr margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält margarinet i en kastrull,dra  sedan kastrullen från plattan.
Rör i socker,kakao,vaniljsocker
rör i ett ägg i taget
ha sist i mjölet
bred ut smeten på en smord bröad form med löstagbar kant,
jag hade min i en liten låg plåt går även att ha i en pajform

grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter 175 grader kakan ska vara lös i mitten

Moussen:
2 dl vispgrädde
2 ägg
2msk socker
200gram hackad choklad jag hade  dajm choklad men gillar man mörk choklad går det lika bra det

vispa grädden luftigt.
vispa ägg och socker luftigt i en annan bunke
smält chokladen i vattenbad
vänd ner chokladen i äggsmeten och sist ner grädden.
Bred moussen över den svalnade kakan och in i kylen minst 1 timme innan servering.

Jättesmarrig räksallad!

 

Stek lite skalade räkor (helst färska) i 3-4 pressade vitlöksklyftor i några min på svag värme. Du kan ha olivolja om du vill. Själv kör jag med en blandning av olivolja o smör för det blir finare stekyta på ffa kött. 

*Din favoritsallad. Själv är jag tillräckligt slö för att köpa färdigskuren blandad sallad ( ICAs spröda salladsmix) 

*Skivad gurka o tomater 

*Färska champinjoner i skivor 

*4-5 färska sparrisstänger 

*Lite majs på burk 

*1/4 rödlök ungefär ( o eftersom jag är galen i parmesanost har jag även det i) 

           BLANDA 

*2 hårdkokta ägg i klyftor o lite sparristoppar överst. Vitlöksdressing o en varm baguette m. västerbottenost  till är inte fel.. 

Millas Krämig köttfärsgratäng

Krämigare köttfärsgratäng får man leta efter. En garanterad vardagsfavorit!

4 port

 500g Köttfärs

1 Hackad gul lök

1,5dl Creme fraiche

1dl Tomatpuré

Salt & Peppar

Paprikapulver

Timjan

2dl Keso

Ostsås:

2dl Grädde

1dl Creme fraiche

2dl riven ost, gärna med mycket smak

Salt & Peppar

Ev. en skvätt citronsaft

Bryn köttfärsen. Låt löken steka med en kort stund så den blir mjuk. Blanda i creme fraiche och tomatpuré. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver och lite timjan.

Ostsås: Koka upp grädde och creme fraiche. Häll i osten under omrörning. Rör tills all ost har smält. Smaka av med salt och peppar. Skvätt i lite citronsaft om du önskar aningen syra.

Blanda köttfärsen med keson och lägg i en ugnsfastform. Häll över ostsåsen. Grädda i 200 grader i ca 15min, eller tills gratängen fått fin färg                               

              ………………………………………………………………………………….

Millas Färilakyckling toppad med fetaost

En av mina absoluta favoriter! Finns inte Färilaskinka i charken hos dig, ta någon annan, smakrik och god skinka.

3-4 port

2 Kycklingfiléer

10st Cocktailtomater

1hg Färilaskinka (smakrik, rökig skinka)

2dl Grädde

Ca 100g Fetaost

Färsk basilika eller timjan

Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek dessa i en gryta så att de får fin färg. Hacka skinkan och låt den steka med en stund. Häll sedan över grädden. Låt det hela koka på låg värme i cirka tio minuter. Halvera cocktailtomaterna. Ha i dessa tillsammans med de färska örterna i slutet av kokningen.

Smula över fetaosten vid servering.

Matlagningstips!

Det är även gott att ha ost i såsen

                                               …………………………………………………………………..

Pannacotta på Marabou choklad

Receptet är för ca 4 pers ( räckte dock till 6-7 st)

Ingredienser

 

4 dl grädde
2 gelatinblad 
2 msk strösocker
1 vaniljstång
150 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången i en kastrull.

Hacka chokladen grovt. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen, lite i taget så att det fär en jämn temperatur. Lägg sedan i gelatinbladen och rör om.

Häll upp det i 3-4 glas ca 1 dl i varje. Låt det svalna av lite innan det ställs i kylen. Låt de stå kallt i ca 4 timmar eller över natten.

Garnering:

 
Precis innan servering toppa med björnbär och riven vit choklad
                          ……………………………………………

Kladdkaka med vitchoklad med glasyr

150 g vit choklad
150 g smör
2 dl socker
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk riven citronskal

Glasyr:
2 dl creme fraiche
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
(ev. lite citronsaft)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och häll ströbröd i en rund form med löstagbara kanter.
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret.
Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Låt svalna.

Blanda ihop creme fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Bred glasyren över kakan.
(Jag tog även lite citronsaft i)

Toppa eventuellt med bär eller frukt.

………………………………………………………………………………………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s